Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
torte me vanilje

Tortë me vanilje ( Receta gatimi nga Bukurie Nexhipi )

Tortë me vanilje. Receta e gatimit për tortë me vanilje është dërguar nga Bukurie Nexhipi 21 nëntor 2013. Foto © Bukurie Nexhipi

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tortë me vanilje duke ndjekur udhëzimet në vijim

835 shikime

torte me vanilje

Përbërësit

80 gr gjalp

280 gr sheqer

180 gr mjell

1 lugë kafeje me sodë

5 vezë

500 gr salcë kosi (QUARK)

1 gotë vaj ose gjalp i shkrirë 1 pako

vanilje puding

1/2 qumësht

Përgatitja

1

Përgatitja e brumit: 80 gr sheqer, 80 gr gjalp, 180 gr mjell, 1 veze + 1 e verdhë veze i përziejm sëbashku ku krijojmë brumin. Masën e hedhim në formë rrumbullake për ëmbëlsira me letër furri. E hapim në të gjithë tavën dhe në anësoret e saj me trashësi 1 cm

2

Përgatitja e kremit: 2 vezë + 1 të verdhë veze dhe 150 gr sheqer i rrahim me një rrahë ëmbëlsirash. Bashkojmë vaj ( gjalp të shkrirë ) salcën e kosit ( Quark ) pudingun dhe i rrahim përsëri dhe në fund vjen qumështi. Masen e kremit e hedhim mbi brumin dhe e pjekim në ( 160-170 gradë C ) për 60 minuta

3

2 të bardhat e vezës që na kanë mbetur i rrahim me 50 gr sheqer ku krijohet një masë shkume .Masën e hedhim mbi tortën e nxehtë pasi ka përfunduar pjekjen dhe e vendosim përsëri 10 minuta në ( 160-170 gradë ). Ju bëftë mirë

Bukurie Nexhipi ka dërguar në KuzhinaIme.al 69 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Bukurie Nexhipi.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: