Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
zog fshati

Një pulë fshati ose zog me kulaç ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Natasha Velia ka sjellë shumë gatime tradicionale Përmetare. Pulë fshati ose zog me kulaç është një tjetër recetë gatimi popullore Përmetare. Kjo është një nga 50 + recetat e gatimit me mish pule dërguar në Kuzhina Ime.

Pulë fshati ose zog me kulaç

5550 shikime
zog fshati

Përbërësit

Për kulaçin
një kg miell
kripë
sodë
vaj 50 gr
Për përsheshin:
dy qepë
dhjosmë
kripë
piper
dy lugë gjalp

Përgatitja

1
Në fillim kaurdisim me gadalë pulën dhe e vemë në tavë, i hedhim kripë, e lyejm me pak gjalp, i hedhim dy gota ujë dhe e fusim në furrë. Pasi është pjekur i heqim lëngun.
2
Përgatisim kulaçin me miellin, sodën, kripën dhe pak vaj, pasi kemi bërë kulaçin e fusim në furrë në temperaturë 220° C.
3
E heqim dhe e lemë të ftohet. Pasi është ftohur bëjmë përsheshin dhe përgatisim lëngun. Në një tigan hedhim qepën e grirë dhe e kaurdisim deri sa të skuqet, i hedhim lëngun e pulës dhe dhjosmë e lemë të valojë dhe ja hedhim përsheshit deri sa të zbutet dhe e mbulojmë qe të dali përsheshi i shkrifët jo i qulltë. ( Kulaçin e zemë vetëm me sodë, sepse kosi e bën të qullët përsheshin )

Receta e gatimit për një pulë fshati ose zog me kulaç është dërguar nga Natasha Velia 23 shkurt 2018. Foto © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: