Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel ( gliko ) fiku ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Receta e gatimit për reçel ( gliko ) fiku është një nga më të kërkuarat në sezonin gusht-shtator. Në këtë recetë gatimi për reçel ( gliko ) fiku dërguar nga Natasha Velia janë përdorur fiq të bardhë. Kjo është një nga 5 + recetat e gatimit për reçel fiku dërguar në KuzhinaIme.al.
Përbërësit
1 kg fik
2 gota uji me sheqer
Përgatitja
1
Mundësisht fiku të këputet me pak bisht. Në një tenxhere hedhim fiqtë dhe mbi të hedhim sheqerin dhe i lemë per 24 orë.
2
Pastaj e vemë në zjarr dhe i hedhim gjysëm gote ujë. E ziejm në zjarr të ngadaltë duke e trazuar me ngadalë në mënyrë që të mos prishen kokrrat.
3
E lemë në zjarr për gjysëm ore dhe e heqim. E lemë në qetësi rreth 4-5 orë Pastaj e vemë përseri në zjar deri sa të trashet lëngu, i hedhim pak limontoz dhe e heqim.
Receta gatimit për reçel ( gliko ) fiku është dërguar nga Natasha Velia 5 gusht 2016. Fotot © Natasha Velia
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu