Fjalor Gastronomik

Shpjegime për termat e recetave të gatimit dhe kuzhinës të përdorura në KuzhinaIme.al

Foto © Leonora Pane Fjalë e huazuar nga kuzhina Italiane, përdoret për të përshkruar pjatën e parë të një vakti për drekën ose për mbrëmjen, zakonisht përmban produkte të tilla si lloje të ndryshme proshutash e sallamesh, varietete djathërash, garnitura specifike me perime, kërpudha, ullinj etj. Antipastat mund të përdoren shumë mirë edhe si shoqëruese verërash të ndryshme. Antipastë proshutash. Antipastë djathërash. Antipastë miks.
Lloj makaronash në formë guaske
Lloj bime aromatike
Lloj bime e ngrënshme, përdoret kryesisht për sallata ose antipasta, gatuhet e zier ose e pjekur.
Peta të gatshme për embëlsira
Lloj makarone
Lloj makaronash
  Pluhur për pjekjen e ëmbëlsirave. Në zonat ku banoni mund ta gjeni me paketime të ndryshme: baking powder, peciv, lievito. Në mungesë mund ta zëvendësoni me sodë buke.
Domate të vogla si qershi
Lloj bime aromatike
Fjalë e huazuar dhe përshtatur nga gjuha italiane, përdoret shpesh në kuzhinë, shqip: shërbejmë
Embëlsirë tradicionale shqiptare. Recetat e gatimit për shëndetlie të publikuara në KuzhinaIme.al mund ti gjeni duke klikuar këtu
Lloj makarone në formë shiriti
Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë