Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Zebra kek ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Zebra kek është një embëlsirë e shijshme dhe e thjeshtë për t’u përgatitur.
Zebra kek
Përbërësit
200 gr sheqer
150 gr gjalp
4 vezë
pak kripë
300 gr miell
200 ml qumësht
16 gr baking powder (sodë )
50 gr kakao
Përgatitja
1
Rrahim gjalpin me sheqerin 3 minuta. Shtojmë vezët 1 e nga 1, hedhim qumështin, sodën, e trazojmë me miellim dhe e përziejm. Ndajmë masën në dy pjesë, shtojmë kakaon te gjysma e masës.
2
Marim dy garuzhde dhe fillojmë ta hedhim te tava. Një garuzhde nga masa e përgatitur të bardhë e hedhim në mes të tavës dhe kafen, kështu vazhdojmë deri sa të mbarojë brumi. Piqet në 180 gr për 40 minuta.
Receta e gatimit për zebra kek është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 14 dhjetor 2020. Foto © Luljeta Gjyzeli.