Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Bukë shtëpie ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Bukë shtëpie. Receta gatimit për bukë shtëpie është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 4 tetor 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për bukë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim bukë shtëpie duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 kg miell
1 lugë gjelle me kripë
20 gr maja
brumë të thartuar (brum i ruajtur nga buka që kemi bërë më parë)
një lugë gjelle me sheqer
një gotë me qumësht
Përgatitja
1
Hedhim miellin në enë plastike, kripë, qumësht, sheqerin. Në një tas tretim majanë me ujë të vakët, i trazojmë të gjitha bashkë dhe e ngjeshim për 20 minuta sa të bëhet një brumë i fortë.
2
Brumin e lemë të pushojë te ena plastike e lyer me pak vaj dhe vet brumi sipër i lyer me pak vaj. E lemë të na vi, pasi ka ardhë e punojmë dhe e ndajmë në 6 pjesë të barabarta në formën e rrumbullakët dhe e spërkasim me ujë nga lart.
3
E mbulojmë me një qese dhe rrobë sipër dhe çdo 10 minuta sa të vi e spërkasim me ujë që buka të behet e butë kur të piqet. Mbasi ka ardhur e fusim në furrë te nxehur më parë në 250 gradë.
4
E lemë sa të na mari ngjyrë në 250 gradë dhe pastaj vazhdojmë pjekjen në 150 gradë. E nxjerim, e mbështjellim me nje rrobë të pastër dhe e mbështesim diku në këmbë që të kullojë. Shpresoj t’ju pëlqejë mënyra që praktikoj unë. Ju bëftë mirë