Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel ( gliko ) me portokalle ( Receta gatimi nga Saimira )
Reçel ( gliko ) me portokalle. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 5 tetor 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 kg portokalle
2 kg sheqer ( që nga këto 2 kg do hiqni një filxhan çaji që mos na bëhet shumë i ëmbël )
Përgatitja
1
Lajmë mirë portokallet, i vendosim në tenxhere, i lemë të valojnë,
sapo të marin valë ja derdhim ujin, këtë gjë e përsërisim dy herë që t’ju dalë hidhërimi .
sapo të marin valë ja derdhim ujin, këtë gjë e përsërisim dy herë që t’ju dalë hidhërimi .
2
Portokajtë i kullojmë mirë për 15 minuta, më pas çdo portokall e ndajmë në 8 pjesë .
3
I vendosim në tenxhere, bashkë me sheqerin, e dy filxhanka të kafesë me ujë,
E ziejm rreth një orë më pas e heq mënjanë.
E ziejm rreth një orë më pas e heq mënjanë.
4
Ditën e nesërme reçeli ka nxjerrë të gjithë lëngjet, e vendosim prapë në zjarr, vazhdojmë zierjen deri sa të shikoni të trashet lëngu. ( bëni provën, në një gotë ujë hidhni një pikë lëng nga reçeli nëse nuk përhapet është gati )