Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel me portokalle

Reçel ( gliko ) me portokalle ( Receta gatimi nga Saimira )

Reçel ( gliko ) me portokalle. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 5 tetor 2013. Foto e huazuar sa për ilustrim

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim

1505 shikime

recel me portokalle

Përbërësit

2 kg portokalle

2 kg sheqer ( që nga këto 2 kg do hiqni një filxhan çaji që mos na bëhet shumë i ëmbël )

Përgatitja

1

Lajmë mirë portokallet, i vendosim në tenxhere, i lemë të valojnë,
sapo të marin valë ja derdhim ujin, këtë gjë e përsërisim dy herë që t’ju dalë hidhërimi .

2

Portokajtë i kullojmë mirë për 15 minuta, më pas çdo portokall e ndajmë në 8 pjesë .

3

I vendosim në tenxhere, bashkë me sheqerin, e dy filxhanka të kafesë me ujë,
E ziejm rreth një orë më pas e heq mënjanë.

4

Ditën e nesërme reçeli ka nxjerrë të gjithë lëngjet, e vendosim prapë në zjarr, vazhdojmë zierjen deri sa të shikoni të trashet lëngu. ( bëni provën, në një gotë ujë hidhni një pikë lëng nga reçeli nëse nuk përhapet është gati )

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: