Reklama
Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lakror misri me presh

Lakror misri me presh ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Lakror misri me presh. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 14 shkurt 2018. Fotot © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lakror misri me presh duke ndjekur udhëzimet në vijim

Loading...

8606 shikime

lakror misri me presh

Përbërësit

500 gr miell misri

1 kg presh

50 gr djath

200 ml qumësht

1 kokërr vezë

kripë

piper

vaj ulliri

Përgatitja

1

Meren preshët lahen dhe grihen hollë. Viren në tigan u hidhet vaj ulliri dhe kaurdisen deri sa të skuqen pak.

2

Hiqen nga zjarri dhe përgatitet gjella duke i hedhur djathin, qumështin, vezën, kripën, piperin dhe një lugë miell gruri në mënyrë që të lidhet gjella.

3

Marim gjysmën e miellit të misrit e hedhim në një tas, i hedhim kripë dhe pak sodë buke dhe zemë brumin me ujë të ngrotë, pastaj hedhim gjellën e përgatitur dhe e trazojmë të gjithë masën.

4

Pasi është përzier mirë e hedhim në tavë të lyer me vaj. Pasi e kemi sheshuar mirë hedhim qumësht dhe vaj ulliri, pastaj mellin e misrit që ngeli e hedhim duke mbuluar gjellën, e fusim në furrë në temperaturë 220 gradë C

Reklama

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 38 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryeshit gatime tradicionale Përmetare. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Loading...
Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: