Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lakror misri me presh

Lakror misri me presh ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Lakror misri me presh. Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 14 shkurt 2018. Fotot © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lakror misri me presh duke ndjekur udhëzimet në vijim

8677 shikime

lakror misri me presh

Përbërësit

500 gr miell misri

1 kg presh

50 gr djath

200 ml qumësht

1 kokërr vezë

kripë

piper

vaj ulliri

Përgatitja

1

Meren preshët lahen dhe grihen hollë. Viren në tigan u hidhet vaj ulliri dhe kaurdisen deri sa të skuqen pak.

2

Hiqen nga zjarri dhe përgatitet gjella duke i hedhur djathin, qumështin, vezën, kripën, piperin dhe një lugë miell gruri në mënyrë që të lidhet gjella.

3

Marim gjysmën e miellit të misrit e hedhim në një tas, i hedhim kripë dhe pak sodë buke dhe zemë brumin me ujë të ngrotë, pastaj hedhim gjellën e përgatitur dhe e trazojmë të gjithë masën.

4

Pasi është përzier mirë e hedhim në tavë të lyer me vaj. Pasi e kemi sheshuar mirë hedhim qumësht dhe vaj ulliri, pastaj mellin e misrit që ngeli e hedhim duke mbuluar gjellën, e fusim në furrë në temperaturë 220 gradë C

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 38 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryeshit gatime tradicionale Përmetare. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: