Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Fërgesë tradicionale ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Fërgesë tradiconale me gjizë, qepë, hurdhër, spec të kuq, speca jeshile, domate, spec djegës, kripë, piper, vaj ulliri. Kjo është një nga 10 + recetat e gatimit për fërgese dërguar në Kuzhina Ime.
Fërgesë tradicionale

Përbërësit
150 gr gjizë
1 kokërr qepe
1 kokërr domate
1 spec jeshil
1 spec të kuq
2 thelbinj hurdhër
pak spec djegës
kripë
piper, vaj ulliri
Përgatitja
1
Presim të gjitha perimet në formë kubike, i hedhim në tigan me vaj dhe i vemë në zjarr. I kaurdisim deri sa të vyshken pak, hedhim domaten e prerë, kripë dhe piper dhe e kaurdisim për disa minuta.
2
Marim gjizën e hollojmë me pak qumësht dhe e hedhim në tigan, hedhim edhe specin djegës dhe e pjekim në tigan deri sa të bëhet gati. Mund edhe ta pjekim në furrë.
Receta gatimit e për fërgesë tradicionale është dërguar nga Natasha Velia 11 janar 2018. Foto © Natasha Velia