Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Musaka me mëlçi qengji ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Musaka me mëlçi qengji, një recetë gatimi tradicionale çame. Si gjithmonë recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli vijnë të shërbyera bukur.
Musaka me mëlçi qengji
Përbërësit
500 gr mëlçi qengji
2 kunguj të njomë të vegjël
2 kokra patate
2 kokra qepë të thata
4 kokra vezë
vaj ulliri
piper të zi
50 gr majdanoz
Përgatitja
1
Grijmë qepën dhe e skuqim, më pas hedhim mëlçinë të prerë në kubikë, të cilat i skuqim së bashku me qepën, shtojmë perimet të prera në kubike, i skuqim dhe u shtojmë ujë.
2
Pasi kanë zier, i shtojmë erzat dhe i hedhim në tavë. Në një enë rrahim vezët me pak vaj ulliri dhe ja hedhim sipër tavës.
3
Piqet në 180 gradë derisa të mpikset e gjithë masa dhe veza në sipërfaqe të ketë marë ngjyrë. Ju bëftë mirë
Receta gatimit është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 9 tetor 2015. Fotot © Luljeta Gjyzeli.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi tradicionale të çamërisë klikoni këtu.
- Për të tjera receta gatimi për musaka klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
KategoritëGatime të ÇamërisëGatime tradicionaleKuzhina ShqiptareLuljeta GjyzeliMish qengjiReceta gatimi
Luljeta Gjyzeli