Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek lule

Byrek lule ( Receta gatimi nga Saimira )

Byrek lule. Receta gatimit është dërguar nga Saimira 18 nëntor 2013. Fotot © Saimira

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek lule duke ndjekur udhëzimet në vijim

3586 shikime

byrek lule

Përbërësit

300 gr miell

kripë

1 lugë vaj

ujë të vakët sa të marë mielli

Përgatitja

1

Për mbushjen mund të përdorni: Spinaq me djathë ose presh. Sipas dëshirës, vetë mbushja duhet të jetë pa lëng fare brënda. Hapim një hapsirë në miell, shtojmë kripën, vajin , ujin pak nga pak sa të na bëhet brumi elastik.

2

E lemë të qëndrojë brumi për pak minuta, ndajmë brumin në dy pjesë, nga çdo pjesë e ndajmë në 6 kuleç të vegjël sa një vezë, kuleçët i hapim petë të vogla, i lyejm me gjalp, i renditim sipër njëra-tjetrës dhe hapim një petë të trashë 1 cm.

3

Në të njëjtën mënyrë bëjmë edhe me pjesën tjetër të brumit. Vendosim petën në tepsi të cekët, shtojmë mbushjen, vendosim edhe petën e dytë, me ndihmën e një tasi të vogël bëjmë formën e mesit duke peshuar pak sipër me duar, mbyllim anë me bishtin e thikës dhe presim anembanë në feta, më pas i kethejmë me rradhë me një krah.

4

Lyejm mesin me të verdhën e vezës dhe pjekim në 200 gradë C sa të skuqet.

Kategoritë

Saimira ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi, kryesisht me fotot origjinale të gatimeve të saj, por edhe disa me foto të huazuara. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: