Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me salcë molle ( Receta gatimi nga Saimira )
Byrek me salcë molle. Receta e gatimit për byrek me salcë molle është dërguar nga Saimira 18 maj 2015. Foto © Saimira
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me salcë molle duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
5 kokra molle
1 lugë niseshte e holluar në një filxhan ujë
2 filxhanë sheqer ngjyrë kafe
2 lugë konjak ose liker
1 lugë lëng limoni
petë të gatshme, të buta
Përgatitja
1
Grijmë mollët me rende, i shtojmë në tenxhere, shtojmë të gjithë përbërësit e tjerë, shtojmë edhe 1 lugë kanellë. I ziejmë në zjarr të avashtë sa të trashet bëhet si salcë.
2
Më pas marim rreth 7 petë (të blera, të gatshme, dembele), marim petët një nga një, lyejmë petën me pak gjalp, e bëjmë më dysh, si e bëjmë më dysh e presim në mes dhe i mbushim me nga një lugë nga mbushja.
3
I mbledhim në rolo të vogla. Rolot nga sipër i presim pak me thikë. Sipër tepsisë vendos letër furre të mos ngjiten, i pjekim në 180 gradë sa të kuqen, sapo ti nxirrni hidhni sheqer pluhur dhe kanellë nga sipër