Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Tavë me peshk Bakaliaro ( Receta gatimi nga Saimira )
Tavë me peshk Bakaliaro. Receta e gatimit për beshk bakalario është dërguar nga Saimira 21 nëntor 2012. Foto e huazuar sa për ilistrim
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Saimira klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për peshk klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim peshk Bakaliaro duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 kg peshk bakaliaro të prerë në pjesë
1 + 1/2 kg patate
1 filxhan vaj
1 + 1/2 filxhan lëng limoni ose 3 limona lëngun e tyre
kripë, piper të zi
1/3 filxhan vere të bardhë
1/2 filxhan me ujë
( thimari ) është një erzë që ngjan me rigonin nëse kini ok ndryshe hidhni rigon
1-2 kokrra domate të prerë në feta-feta
Përgatitja
1
Pasi keni prerë patatet në copa dhe peshkun në copa, i vemë me rradhë në tepsi
2
Hedhim vajin, ujin, lëngun e limonit, ( thimarin ) ose rigon, kripë, piper të zi dhe i përzjejm mirë me duar
3
Vendosim sipër fetat e domates
4
E mbulojmë tepsinë me letër alumini, e fusim në furrë për 2 orë në 200 gradë ose shikoni me sy pataten sa të jetë zbutur
5
Do ju këshilloja të shërbenit të nxehtë është më i shijshëm