Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Qofte ( Polpettone ) në furrë ( Receta gatimi nga Leonora Pane )
Qofte në furrë apo polpettone në Italisht, një recetë gatimi e thjeshtë, praktike shumë e shijshme nga kuzhina Italiane. Qofte në furrë rekomandohet për drekë ose për një mbrëmje mes miqsh. Këtë recetë gatimi mund ta shoqëroni me sallata apo meze të ndryshme. Kjo është një nga 30 + recetat e gatimit për qofte dërguar në Kuzhina Ime.
Qofte ( Polpettone ) në furrë

Përbërësit
700 gr mish për qofte
150 gr djath me feta
500 gr spinaq
Përgatitja
1
Merni mishin dhe hapeni në formë katrore ose drejtekëndëshe, sipër një letër furre në trashësi të barabartë, pastaj vëreni shtresvn me djath në të gjithë sipërfaqen e mishit, po ashtu edhe spinaqin pasi ta keni skuqur pak në tigan me vaj ulliri dhe kripë,
2
pasi të keni hapur mirë edhe spinaqin me ndihmën e letrës të furrës mblidheni në formë rrote, rrotulloni letrën e furrës nga të dyja anët që të mbyllet mirë si një karamele, pastaj vëreni në furrë 200° për 20 – 25 minuta, pasi të jetë pjekur hiqini letrën e furrës dhe prejeni në feta si në foto. Ju bëftë mirë.
Receta e gatimit për qofte ( Polpettone ) në furrë është dërguar nga Leonora Pane 6 prill 2020. Foto © Leonora Pane