Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
tave me lulelaker

Tavë me lulelakër, patate dhe gjizë ( Receta gatimi nga Slivana Belishaku )

Tavë me lulelakër, patate dhe gjizë. Receta e gatimit për tave me lulelakër, patate dhe gjizë është dërguar nga Slivana Belishaku 26 tetor 2014. Foto © Silvana Belishaku

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Silvana Belishaku klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me lulelakër klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tavë me lulelakër, patate dhe gjizë duke ndjekur udhëzimet në vijim

3752 shikime

tave me lulelaker

Përbërësit

1 / 2 kg patate të qëruara dhe grira në katrore

1 / 2 lule lakër të prerë ne copa

150 gr gjizë

4 lugë gjelle vaj ulliri

2 lugë gjelle djath të grirë

1 lugë buke të grirë

1 tufë majdanoz

piper, kripë, arre moskat

Përgatitja

1

Pasi kemi grirë patatet dhe lulelakrën, i lajmë mirë, më pas i vendosim të ziejn për 8 minuta nga momenti që marin vale, ndërkohë marim gjizën, hedhim vaj ulliri, pak kripë, piper, arrë moskat,

2

i përziejm mirë, më pas i heqim nga zjarri, lulelakrën me patatet i kullojmë, i hedhim në një enë të madhe, i lemë të ftohen pak, më pas hedhim gjizën, grijmë majdanozin,

3

i perziejm mirë dhe i shtrojmë në tepsi të lyer me pak vaj ulliri. Sipër hedhim bukën e grirë të përzier me djathin. E pjekim në 220 gradë për 20 minuta. Ju bëftë mirë

Silvana Belishaku ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Silvana Belishaku.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: