Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
fergesa ime

Fërgesa ime ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Fërgesa ime. Receta e gatimit për fërgesë është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 28 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për fërgesë klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim fërgesë duke ndjekur udhëzimet në vijim

2208 shikime

fergesa ime

Përbërësit

500 gr speca të kuq,

200 gr djath i bardhë gjirokastre,

1 qepë e bardhë,

200 gr domate të pjekura mirë,

5 lugë vaj ulliri,

1 thelb hurdhre,

kripë,

spec djegës

Përgatitja

1

Futa specat në furrë me temperaturë maximum me grilë (që të digjet shpejt lëkura). Kur të marrin ngjyrë nga të gjitha anët, specat i hoqa dhe i mbylla në një qese plastike gjer sa të ftohen (kjo mënyrë do më lehtësoj heqjen e lëkurës). I nxorra nga qesja dhe i hoqa lëkurën (duke e hequr atë, specat janë shumë të tretshëm).

2

Skuqa qepën me vajin pak, sa qepa të bëhet trasparente, më pas i hodha domatet e qëruara më parë dhe të shtrydhura nga farat dhe lëngu.

3

I hodha hudhrën e shtypur me gjith lëvozhgë, (që më pas do e heq) dhe specin djegës dhe e kam zier gjer sa domatet të shkrihen. Fika gjellën, hoqa hudhrën dhe të tërën e kalova në mixer.

4

Mora kremin e përgatitur dhe i shtova djathin dhe specat. I futa në furrë për 10 minuta. Fërgesa është gati. Mua më pëlqen ta lej në frigorifer dhe ta shërbej një ditë pas gatimit. Në këtë mënyrë fërgesa më del shum e mirë dhe e tretëshme.

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: