Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Fileto pule me mandarinë ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Fileto pule me mandarinë. Receta e gatimit për fileto pule me mandarinë është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 21 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim fileto pule me mandarinë duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
1 gjoks pule,
1 manarinë,
gjysem limoni,
vaj, kripe, piper,
1 luge të vogël mjalt,
gjalp,
1 luge miell.
Për sallatën:
një top sallatë të kuqe (radikio) krip, piper, pak ver të kuqe
Përgatitja
1
Marinojmë filetot me vaj , kripë, lëng limoni, mjalt, të verdhën e mandarinës të grirë, për më tepër se 30 minuta.
2
Presim sallatën me feta, e lajmë dhe e shtrojmë në tepsi me vaj dhe kripë. E mbulojmë me letër alumini dhe e fusim në furrë të ngrohtë 220 gradë për 10 minuta, më pas heqim letrën a aluminit dhe e spërkasim me verë të kuqe.
3
E lëmë në furrë akoma edhe 10 minuta. Ndërkohë marrim një tigan dhe i hedhim pak vaj dhe pak gjalp. Ndezim zjarrin dhe dhe ngrohim tiganin gjersa të shkrijë gjalpi.
4
Vendosim në të filetot e pulës të marinuara dhe i skuqim për 10 minuta me zjarr të moderuar. I spërkasim me lëngun e mandarinës dhe i hedhim 1 lugë miell të lyer në gjalp. Vazhdojmë e gatuajm për 10 minuta akoma. Nqs shterron shumë, shtojmë pak ujë të nxehtë. Ju bëftë mire!