Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
tave me mish me perime

Tavë me mish pule dhe perime të ndryshme ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Tavë me mish pule dhe perime të ndryshme. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 16 nëntor 2013. Foto © Erjona Balla

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tavë me mish pule dhe perime të ndryshme duke ndjekur udhëzimet në vijim

1217 shikime

tave me mish me perime

Përbërësit

1 kg mish pule

5 kokrra patate të vogla

1 karrotë

200 gr bizele

200 gr lule lakër

200 gr finokë

300 gr kërpurdha

4 thelpi hudhër

selino, majdanoz,

kripë, piper i zi

rigon, rozmarinë dhe vaj ulliri.

Përgatitja

1

Në një tenxhere me vaj të nxehtë shtojmë mishin e skuqim për 10 minuta me zjarr mesatar, më pas e ulim flakën dhe shtojmë të gjitha erezat perveç majdanozit. Mishi lëshon lëngun e vet dhe i lemë të ziejnë për 15 minuta më pas shtojmë një gotë ujë me vegeta pule dhe i lemë edhe për 20 minuta të tjera që të marrë mishi të gjitha aromat.

2

Ndërkohë qe mishi zien presim perimet. Patatet në feta dhe kërpurdhën, karrotën dhe finokun ne fije.

3

Pasi mishi është zier marrim tepsinë, shtrojmë mishin dhe perimet të gjitha sipër u shtojmë lëngun e mishit dhe i pjekim në temperaturë 250° për 30 minuta, sipër tepsinë e mbulojmë me letër furre që të mos na digjen perimet dhe mos të dali aroma e erezave.

4

Para se ta servirim i shtojmë majdanozin. Ju bëftë mirë

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: