Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Revani hasude

Revani me niseshte Hasude ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

10016 shikime

Revani hasude

Përbërësit

3 lt qumësht

750 gr niseshte misri

500 gr + 500 gr sheqer

1 gotë uji me vaj

1 vezë

Nëse doni shtoni edhe arra, bajame të pjekura.

Përgatitja

1

Në një tenxhere të madhe (po patët tenxhere me fundin e trashe më mirë) hidhet 2 lt qumësht, vajin dhe 500 gr sheqer dhe e lemë të ziejnë, ndërkohë sa të marë valë qumështi përgatisim niseshtenë.

2

Në një tas hedhim niseshten dhe 500 gr sheqer dhe 1 lt qumësht, i trazojmë deri sa të shkrijë niseshteja dhe kur qumështi ka filluar të valoj hidhet masa me niseshtenë pak e nga pak dhe duke e trazuar me lugë druri që mos të bëhet me kokrra.

3

Kur masa dendësohet ulim nxehtësinë e vatrës dhe e trazojmë masën për 20 minuta.

4

Marrim tepsinë, e lyejmë me pak vaj dhe shtojmë masën e pëgatitur, e sheshojmë me dorë duke njomur duart me pak ujë dhe e fusim në furrë. E pjekim ne temp 280°c.

5

Mbas 10 minuta nxirret tepsia dhe e lyejmë të gjithë hasuden me vezë të rrahur, e fusim përsëri në furrë dhe lemë të piqet akoma për 20 minuta. Ju bëftë mirë.

Receta e gatimit për revani me niseshte hasude është dërguar nga Erjona Balla 13 prill 2015. Foto © Erjona Balla

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për revani klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: