Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Tortë me biskota ( Receta gatimi nga Erjona Balla )
Tortë me biskota. Receta gatimit për këtë ëmbëlsirë është dërguar nga Erjona Balla 20 nëntor 2013. Foto © Erjona Balla.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për tortë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim tortë me biskota duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
400 gr biskota
100 gr gjalp
500 ml pana
100 gr bajame të pjekura dhe arra
Për kremin e pasticerisë duhen:
4 të verdha veze
100 gr sheqer
70 gr miell
600 ml qumësht
pak lëkurë limoni
Përgatitja
1
Fillojmë me përgatitjen e kremit të pasticerisë:
Në një tenxhere shtojmë vezët dhe sheqerin i trazojmë për 2 minuta, më pas shtojmë miellin përsëri i trazojmë dhe më pas shtojmë qumështin e vakët pak e nga pak deri sa të shkrihet i tëri mielli.
Në një tenxhere shtojmë vezët dhe sheqerin i trazojmë për 2 minuta, më pas shtojmë miellin përsëri i trazojmë dhe më pas shtojmë qumështin e vakët pak e nga pak deri sa të shkrihet i tëri mielli.
2
Më pas tenxheren e vendosim në zjarr dhe i shtojmë pak lekurë limoni ( lëkurë jo të grirë) dhe e trazojmë gjithmonë për mos t’u krijuar kokrra dhe pasi fillon të bëjë flluskat e para e fikim sepse nëse e lemë shumë kremi do të dali shumë i trashë, heqim lëkuren e limonit dhe e lemë të ftohet.
3
Marrim biskotat, i grijmë bashkë me arrat dhe bajamet, shkrijmë pak gjalpin dhe ja shtojmë biskotave, i trazojmë për pak dhe biskotat i shtrojmë në tepsi ku do të përgatisim tortën dhe e pjekim në furrë për 15 minuta.
4
Ndërkohë që biskotat piqen montojmë panën.
5
Marrim tepsinë me biskotat që poqëm, i shtrojmë kremin e pasticerisë dhe sipër i vendosim panën.
6
Zbukurimi sipas dëshirës.
E vendosim në frigorifer për 2 orë dhe gati për t’u servirur. Ju bëftë mirë
E vendosim në frigorifer për 2 orë dhe gati për t’u servirur. Ju bëftë mirë