Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
torte me mandarine dhe kungull te verdhe

Tortë me mandarinë dhe kungull të verdhë ( Receta gatimi nga Erjona Balla )

Tortë me mandarinë dhe kungull të verdhë. Receta gatimit është dërguar nga Erjona Balla 13 dhjetor 2014. Foto © Erjona Balla

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Erjona Balla klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për torta klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tortë me mandarinë dhe kungull duke ndjekur udhëzimet në vijim

249 shikime

torte me mandarine dhe kungull te verdhe

Përbërësit

3 vezë

1 gotë uji me kos

1 gotë uji me vaj luledielli

1 gotë uji me sheqer

3 gota uji me miell

lëkurën e një manderin e lëngun e 3 manderinave

200 gr kungull i verdhë i pjekur në furrë

1 pako maja për ëmblesira

Përgatitja

1

Ndajmë të bardhat e vezëve nga të verdhat. Rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin për 10 minuta. Rrahim të bardhat deri sa ti bejmë re të bardha. Tek ena me të verdhat e vezëve shtojmë vajin, kosin, kungullin e pjekur, lëkurën dhe lëngun e mandarinave. Më pas shtojmë miellin bashkë me majanë të situr.

2

I trazojmë me mikser dhe në fund shtojmë të bardhat e vezëve duke i trazuar me lugë nga poshtë lart që të bardhat të mos e humbasin madhësinë e tyre.

3

Masën e përgatitur e hedhim në tepsi ku më parë kemi vendosur letër furre, e pjekim në temperaturë 150° për 40 minuta, më pas bëni provën me thikë. Pasi është pjekur e pudrosim me sheqer pluhur dhe ju bëftë mirë

Erjona Balla ka dërguar në KuzhinaIme.al rreth 100 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Erjona Balla

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: