Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel ftoi

Reçel ftoi ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel ftoi. Receta e gatimit për reçel ftoi është dërguar nga Ervina Saliu 31 tetor 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel duke ndjekur udhëzimet në vijim

1009 shikime

recel ftoi

Përbërësit

1 kg ftoj

700 gr sheqer

2 gota ujë

1 limon

Përgatitja

1

Mbushim një tas të madh me ujë dhe shtrydhim gjysmën e limonit.

2

Marim ftonjtë i qërojmë dhe i presim në kubikë të vegjël dhe i vemë te tasi me ujë, më pas kur ti kemi mbaruar të gjitha i shplajmë,

3

i kullojmë mirë dhe i vendosim në tenxhere bashkë me sheqerin dhe ujin, i lemë të ziejn për 10 minuta duke i hedhur vazhdimisht shkumën që krijohet.

4

E vemë mënjanë tenxheren dhe e lemë për 24 orë.

5

Ditën tjetër e vemë reçelin të ziej në temperaturë mesatare gjer sa të trashet, pak minuta para se ta heqim i shtojmë lëngun e limonit. Një reçel fantastik.

Kategoritë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: