Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byreçka të mbushura me tre mënyra të ndryshme ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Byreçka të mbushura me tre mënyra të ndryshme. Receta e gatimit për byreçka të mbushura me tre mënyra të ndryshme është dërguar nga Ervina Saliu 12 tetor 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byreçka të mbushura me tre mënyra të ndryshme duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Përbërësit për brumin:
500 gr miell,
4 lugë vaj,
2 lugë uthull
rreth një gotë ujë të vakët
Përbërësit për mbushjen 1:
200 gr spinaq,
1 vezë
Përbërësit për mbushjen 2:
200 gr djathë të bardhë,
1 vezë.
Përbërësit për mbushjen 3:
100 gr djathë,
1 vezë,
4 feta proshutë,
1 domate
Përgatitja
1
Përgatitja për mbushjen 1: Marim spinaqin e lajmë dhe e vemë në tigan me 2 lugë vaj dhe e lemë gjer sa të skuqet mirë. Më pas e heqim dhe e lemë të ftohet dhe e përziejm me vezën.
2
Përgatitja për mbushjen 2: Shtypim djathin dhe e përziejm më pas me vezën.
3
Peërgatitja për mbushjen 3: Shtypim djathin, presim fetat e proshutës në copa dhe i përziejm me vezën.
4
Marim brumin e ndajmë në dy pjesë, marim pjesën e parë dhe e hapim në një petë të madhe pak më të trashë se petët që bëjmë për byrekun. Me ndihmën e një gote ose tasi të vogël i presim në formë rrethore. Marim nga një lugë gjelle dhe e vejmë në cep të petës së vogël që bëmë dhe e mbulojmë me anën tjetër dhe me ndihmën e një piruni i mbyllim cepat. Kështu veprojmë edhe me të tjerat gjer sa ti mbarojmë. Më pas i skuqim në vaj të nxehur.