Reklama
Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
dhiple

Embëlsira ( Dhiple ) ( Receta gatimi nga Engjellushe Tusha )

Embëlsira ( Dhiple ). Receta gatimit është dërguar nga Engjellushe Tusha 13 mars 2018. Foto © Engjellushe Tusha

Embëlsira (Dhiple) kështu quhen (ose gjejini një emër tjetër se kush lexon/dëgjon pse quhen kështu dhe pse ashtu “please” ju lutem !

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Engjellushe Tusha klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim embëlsira ( Dhiple ) duke ndjekur udhëzimet në vijim

1854 shikime

dhiple
Loading...

Përbërësit

500 gr miell

300 gram gjalp (gjalpin e shkrijmë)

arra sipas dëshirës

1.5 kg sheqer

2 feta limon ose pak lëng limoni

Përgatitja

1

Përgatisim brumin (si brum byreku). Hedhim miellin në një tas, pak kripë ,e zemë me ujë të vakët. Pasi e zemë brumin e vendosim në furrë, e ngrohim furrën 5 minuta në mënyrë që brumin të rri i ngrohtë. E lemë për një orë ose më shumë.

2

Përgatisim shërbetin: Në tenxhere hedhim sheqerin 1.5 kg sheqer dhe 2.5 kg ujë, i hedhim edhe dy feta limon ose pak lëng limoni që mos ngrijë sheqeri. E lemë të ziej sa të filloj të trashet pak

3

Hapim petët (si në foto). I hedhim gjalpin dhe e mbledhim petën (më qart duket në foto) kështu vazhdojmë me rradhë. Pasi i kemi mbaruar i fusim në furrë, i pjekim me 180 gradë.

4

Kur i nxjerrim nga furra i lemë të ftohen pak, hedhim arrat (arrat mund ti vendosni edhe në petët) Në qoftë se tepsia është e thellë mund të ja hedhim shërbetin në tepsi, në qoftë se jo vendosim në një tenxhere me kujdes dhe ju hedhim shërbetin e nxehtë dhe i mbulojmë deri sa të zbuten

Reklama

Engjëllushe Tusha ka dërguar në KuzhinaIme.al 9 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Engjëllushe Tusha.

Lini një Përgjigje

Loading...
Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: