Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Tave peshku

Tavë peshku me perime ( Receta gatimi nga Engjëllushe Tusha )

Tavë peshku me perime. Receta e gatimit është dërguar nga Engjëllushe Tusha 13 shkurt 2016. Foto © Engjëllushe Tusha.

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Engjellushe Tusha klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi  me peshk klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tavë peshku me perime duke ndjekur udhëzimet në vijim

879 shikime

Tave peshku

Përbërësit

Dy peshq,

Dy kokrra patate

Dy kokrra qepë të kuqe

Katër karrota

Katër degë selino

Një gjysëm gote verë e bardhë

Një gjysëm kile domate të vogla (cherry tomatoes)

Tre thelpinj hudhre,

Ereza trumzë

Tre lugë gjelle vaj ulliri

Përgatitja

1

Vendosim peshqit në tavë,
Marim tiganin hedhim tre lugë vaj ulliri, hedhim hudhrat, i lemë për 20 sekonda, hedhim qepët, e lemë një minutë duke i trazuar, hedhim karrotat, selinon, patatet,

2

i lemë 5 minuta pastaj hedhim domatet e grira, hedhim edhe verën, hedhim edhe erzat.

3

Nga ana tjeter vemë tenxheren me dy gota uji dhe hedhim tre kuba supë peshku, e lemë 10 minuta pastaj e hedhim te perimet dhe i lemë 5 minuta me temperaturë mesatare.

4

I marim, i hedhim te tava ku kemi vendosur peshqit, u vendosim nga dy feta limoni secilit, i mbyllim me letër alumini dhe i fusim në furrë për një orë me 180 gradë, pastaj e heqim letrën, i lemë edhe 30 minuta (deri sa të skuqen), serviret me verë të bardhë

Engjëllushe Tusha ka dërguar në KuzhinaIme.al 9 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Engjëllushe Tusha.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: