Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel limoni

Reçel me lëkura limoni ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel me lëkura limoni. Receta e gatimit për reçel me lëkura limoni është dërguar nga Ervina Saliu 12 gusht 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel me lëkura limoni duke ndjekur udhëzimet në vijim

1268 shikime

recel limoni

Përbërësit

1 kg lëkura limoni ( limona me lëkurë të trashë )

1 kg sheqer

2 gota ujë

lëngun e gjysëm limoni

Përgatitja

1

Grijmë lehtë lëkurat e limonave, më pas i presim në feta, i vemë në tenxere me ujë që të ziejn. Nga momenti që marin valë i lemë për 5 minuta.

2

E përsërisim edhe një herë këtë gjë, më pas bashkojmë cepat e lëkurave (si shikohet në foto), i vemë nga një kunjë dhëmbësh.

3

Kur i kemi mbaruar të gjitha i fusim në një tas me ujë dhe i lemë tërë natën. Në mëngjes vemë ujin dhe sheqerin të ziejn për 10 minuta. Shtojmë lëkurat e limonit si janë me kunja dhëmbësh. I ziejm për 10 minuta.

4

I heqim, i lemë të ftohen mirë, më pas i vemë sërisht të ziejn gjer sa shërbeti të trashet. Pesë minuta para se ta heqim i shtojmë edhe lëngun e limonit. Ju bëftë mirë

Kategoritë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: