Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me fasule ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Byrek me fasule. Receta e gatimitpër byrek me fasule është dërguar nga Ervina Saliu 27 janar 2014. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me fasule duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr fasule
kripë
2 qepë të njoma
vaj ulliri
Për brumin:
500 gr miell
vaj
uthull
kripë
Përgatitja
1
Ziejm 500 gr fasule gjer sa të zbuten. Më pas i kriposim, i shtojmë 2 qepë të njoma dhe vaj dhe e lemë të ftohen
2
Hedhim në një tas 500 gr miell, 2 lugë gjelle vaj, 1 lugë gjelle uthull dhe ujë sa të mari.
3
E ndajmë brumin në 2 pjesë, marim pjesën e parë, e ndajmë në 5 topa të vegjël. I hapim në madhësinë e një pjate të vogël, i lyejm me niseshte të gjitha dhe i vendosim njëra mbi tjetrën.
4
Më pas e hapim në një petë. E shtrojmë në tavë, hedhim gjellën, hapim petën tjetër në të njëjtën mënyrë. E presim, i hedhim pak vaj dhe spërkasim me ujë dhe e pjekim në 200 gr për 40 minuta.