Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
5

Byrek me mish ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byrek me mish. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 24 qershor 2014. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me mish duke ndjekur udhëzimet në vijim

453 shikime
5

Përbërësit

Duhen për petet:

200 gr miell,
2 lugë vaj,
2 lugë uthull ujë sa të mari

Për gjellën:

mish rreth 500 gr (unë e bëra me mish qingji që e kisha bërë në furrë një ditë më parë )
3 qepë,
2 domate,
3 hudhra,
erza sipas dëshirës dhe 1 filxhan kafeje me oriz ( nëse dëshironi )

Përgatitja

1
Skuqim lehetë qepët dhe hudhrat gjer sa të zbuten, më pas shtojmë mishin që e kemi bërë në copa, domatet, dhe i lejmë për disa minuta, më pas shtojmë oriznin, ujë dhe erzat.
2
I lejmë të trashet gjellla, më pas bëjmë brumin, në tas hedhim mielllin vajin, uthullën dhe ujin pak nga pak duke e punuar.
3
E lejmë në figorifer për 30 minuta, më pas e ndajmë në 2 topa të barabartë, marim pjesën e parë, e ndajmë në katër topa të vegjël, i hapim në madhësinë e një pjate të vogël, i lyejm mirë me niseshte, i vejmë njëra mbi tjeterën dhe e hapim në një pete,
4
lyejm tavën me pak vaj, vejmë petën, shtojmë gjelllën dhe hapim petën tjetër në të njëjtën mënyrë, e vejme lart, e presim, i hedhim pak vaj, e lagim mirë me ujë dhe e pjekim në 200 gradë për 40 minuta

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: