Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me presh dhe djathë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Byrek me presh dhe djathë. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 18 nëntor 2015. Fotot © Ervina Saliu
Një recetë që më bëri përshtypje sapo e pashë, po më pelqeu aq shumë dhe e bëra direkt.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me presh dhe djathë duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Duhen për gjellën:
1kg presh bashkë me gjethet
200 gr djath
1 vezë
100 gr oriz
2 domate
erza sipas dëshirës
Për petët:
500 gr miell
2 lugë gjelle me vaj
2 lugë gjelle me uthull
kripë
ujë sa të mari
Përgatitja
1
Përgatitja e gjellës: Lajmë prasin, i presim në copa të vogla, I skuqim me pak vaj. Më pas shtojmë domatet e grira, orizin, erzat dhe e mbulojmë me ujë dhe e ziejm. Kur të jetë gati e lejmë të ftohet, shtojmë djathin dhe vezën
2
Përgatisim brumin: Hedhim të gjithë përbërësit dhe shtojmë ujë pak nga pak sa të mos ngjisi brumi nëpër duar.
3
E marim dhe e ndajmë në topa mesatarë.
4
I hapim një nga një, i hedhim petës nga gjella, e mbledhim dhe e vendosim në tepsi. Kështu vazhdojmë gjer sa të mbarohen. I lyejm me vaj, i spërkasim me pak ujë dhe i pjekim në 200 gradë rreth 40 minuta