Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Pite me majonezë ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Pite me majonezë. Receta e gatimit për pite me majinezë është dërguar nga Ervina Saliu 12 janar 2015. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pite klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pite me majonezë duke ndjekur udhëzimet në vijim

Përbërësit
2 gota me miell
1 lugë gjelle me uthull
2 lugë gjelle me vaj
ujë të vakët
200 gr gjizë
4 lugë gjelle me majonezë
2 lugë gjelle me kos
piper, erza sipas dëshirës
Përgatitja
1
Për brumin hedhim në tas 2 gota uji me miell, 1 lugë gjelle me uthull, 2 lugë gjelle me vaj dhe ujë të vakët sa të mari gjer sa brumi mos të ngjisi më nëpër duar. E mbulojmë dhe e lemë 30 minuta.
2
Ne nje tas hedhim 200 gr gjizë, 4 lugë gjelle me majonezë, 2 lugë gjelle me kos, piper dhe erza teëtjera sipas dëshirës.
3
Marim brumin, e hapim të jetë peta e trashë, i hedhim mbushjen në mes, e shpërndajmë pak me lugë, i mbledhim cepat, e lyejm me pak vaj dhe ujë nga lart dhe e pjekim në 200 gradë gjer sa të mari ngjyrë.