Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Marmalatë pjeshke ( Receta gatimi nga Ela Rexhmati )
Marmalatë pjeshke. Receta gatimit është dërguar nga Ela Rexhmati 21 gusht 2013. Foto © Ela Rexhmati
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Ela Rexhmati klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për marmalatë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si te pergatisim marmalatë pjeshke duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg pjeshka,
400 gr sheqer,
lëkurën e një limoni.
Përgatitja
1
Në frigorifer tek ngrirja fusim një pjatë të vogël. Lajmë pjeshkat i grijmë në copa të vogla, shtojmë lëkurën e limonit dhe sheqerin dhe i vendosim në një tenxhere të thellë, në zjarr mesatar për 1 orë 1 e gjysëm.
2
Për të parë nëse është bërë marmalata marim një lugë marmalatë dhe e hedhim tek pjata e vogël që kemi në ngrirje, e lemë per disa çaste të ftohet, nëse nuk bie marmalata është gati. E hedhim në kavanoza. Ju bëftë mirë