Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
recel gliko mandarine

Reçel ( gliko ) mandarine ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Reçel ( gliko ) mandarine. Receta e gatimit për reçel ( gliko ) mandarine është dërguar nga Ervina Saliu 26 shtator 2013. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) mandarine duke ndjekur udhëzimet në vijim

1905 shikime

recel gliko mandarine

Përbërësit

1 kg mandarina,

1 kg e gjysëm sheqer,

5 gota ujë,

lëngun e gjysëm limoni.

Përgatitja

1

Lajme mirë mandarinat, i grijmë pak lëkurën nga lart ( lëkurat nuk i hedhim se i duam për likerin ). I vemë në tenxhere dhe i ziejm, nga momenti që merr valë 5 minuta. I marim, i derdhim ujin dhe e përsërisim këtë gjë tre herë.

2

Mbasi i kemi mbaruar i vemë në kullesë të kullojnë. Në një tenxhere tjetër hedhim sheqerin dhe ujin dhe i lemë të ziejn për 10 minuta, më pas shtojmë edhe mandarinat dhe i ziejm për 15 minuta.

3

Më pas i mbulojmë dhe i lemë në tenxhere gjer ditën tjetër. Ditën tjetër i vemë të ziejn dhe i lemë gjer sa shërbeti të trashet dhe 5 minuta para se ti heqim i shtojmë lëngun e limonit.

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: