Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Reçel ( gliko ) mandarine ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Reçel ( gliko ) mandarine. Receta e gatimit për reçel ( gliko ) mandarine është dërguar nga Ervina Saliu 26 shtator 2013. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për reçel klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim reçel ( gliko ) mandarine duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
1 kg mandarina,
1 kg e gjysëm sheqer,
5 gota ujë,
lëngun e gjysëm limoni.
Përgatitja
1
Lajme mirë mandarinat, i grijmë pak lëkurën nga lart ( lëkurat nuk i hedhim se i duam për likerin ). I vemë në tenxhere dhe i ziejm, nga momenti që merr valë 5 minuta. I marim, i derdhim ujin dhe e përsërisim këtë gjë tre herë.
2
Mbasi i kemi mbaruar i vemë në kullesë të kullojnë. Në një tenxhere tjetër hedhim sheqerin dhe ujin dhe i lemë të ziejn për 10 minuta, më pas shtojmë edhe mandarinat dhe i ziejm për 15 minuta.
3
Më pas i mbulojmë dhe i lemë në tenxhere gjer ditën tjetër. Ditën tjetër i vemë të ziejn dhe i lemë gjer sa shërbeti të trashet dhe 5 minuta para se ti heqim i shtojmë lëngun e limonit.