Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
bakllava

Bakllava ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Bakllava. Receta e gatimit për bakllava është dërguar nga Ervina Saliu 14 tetor 2013. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për bakllava klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim bakllava duke ndjekur udhëzimet në vijim

11226 shikime

bakllava

Përbërësit

500 gr arra

300 gr gjalp

1 pako peta

2 lugë sheqer

2 lugë kanellë

Për shërbetin:

700 gr sheqer

5 gota ujë

lëngun e gjysën limoni

Përgatitja

1

Vemë në tas arrat e grira, kanellën dhe sheqerin dhe i përziejm, shkrijmë edhe gjalpin.

2

Marim tepsinë e lyejm me gjalp dhe fillojmë shtrimin e petëve duke i lyer çdo njërën mirë me gjalp, në petën e gjashtë hedhim gjysmat e arrave, fillojmë prapë shtrimin e petëve duke i lyer vazhdimisht me gjalp, shtrojmë edhe arrat e mbetura dhe vendosim petat e fundit.

3

Presim bakllavanë në copa dhe i hedhim gjalpin e mbetur nga lart. E pjekim në temperaturë të ulët në 120 gradë rreth 2 orë. Kur të jetë gati, e heqim, e lemë të ftohet pak dhe i hedhim shërbetin e ftohtë.

4

Shërbetin e vemë të ziej, nga momenti që mer valë e lemë 10 minuta, në fund i hedhim lëngun e limonit dhe e lemë të ftohet. Ju bëftë mirë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: