Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Salcë shtëpie ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Salcë shtëpie. Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 3 nëntor 2015. Fotot © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për gjellë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim salcë shtëpie duke ndjekur udhëzimet në vijim




Përbërësit
Për 5 kg domate duhen
1 filxhan kafeje me vaj ulliri
1 lugë gjelle me kripë
1 lugë kafeje me sheqer
Përgatitja
1
Marim domatet, i lajmë, i fshijmë që mos të kenë ujë. I presim në katërsh, i pastrojmë farat dhe pjesët e pastruara i grijmë në grirëse.
2
I bëjmë pure. I vendosim të ziejn në temperaturë të ulët për rreth 2 orë, nga fundi i shtojmë vajin, kripën dhe sheqerin.
3
Nëse duam ta ruajm, marim vazot i lajmë, i vendosim në furrë në 100 gr për 10 minuta. Më pas i nxjerrim, i mbushim me salcën e nxehtë lart, i hedhim pak vaj, i mbyllim, i kthejmë poshtë gjer sa të ftohen mirë.