Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
embelsira per festat melomakarona

Embëlsirat për festat e fund vitit ( Melomakarona ) ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Melomakarona janë embëlsira tradicionale Greke që përdoren për festat e Krishtlindjeve.

Embëlsirat për festat e fund vitit ( Melomakarona )

28802 shikime
embelsira per festat melomakarona

Përbërësit

9 filxhana çaji me miell,
2 filxhana çaji me arra,
2 filxhana çaji me sheqer,
2 filxhana çaji me vaj ulliri,
1 filxhan çaji me lëng portokalli,
4 lugë gjelle me mjaltë,
1 lugë të vogël sodë,
1 lugë të vogël kanellë,
lëkurën e një portokkalli

Për shërbetin na duhen

5 filxhana çaji me ujë,
4 filxhana çaji me sheqer,
1 filxhan çaji me mjaltë ( Masa matet me të njëjtin filxhan caji )

Përgatitja

1
Hedhim në një tas vajin, kanellën, lëkuren e portokallit, sodën, sheqerin, mjaltin, lëngun e portokallit dhe e përziejm mirë.
2
Më pas shtojmë miellin pak nga pak gjer sa të bëhet brumi i butë.
3
E marim, e ndajmë në topa të vegjël dhe i japim formën që duam, nga lart i shpojmë me një piru të vogël, i vejmë në tepsi dhe i pjekim në 180 gr për 10 me 15 minuta.
4
Njëkohësisht përgatisim shërbetin, vejmë përbërësit të ziejn për 8-10 minuta. Kur të jenë gati embëlsirat i fusim në shërbet për 1 minutë, i vendosim në pjatelë, i spërkasim me mjalt dhe me arra të bluara. Një nga embëlsirat më të shijsheme që ja vlen ti bësh. Ju bëftë mirë dhe dalshin sa më të mira për atë që do mundohet ti bëjë

Melomakarona
Fotot © Ervina Saliu – dërguar për KuzhinaIme.al 3 dhjetor 2014

Melomakarona
Fotot © Ervina Saliu – dërguar për KuzhinaIme.al 3 dhjetor 2014

Receta gatimit për melomakarona është dërguar nga Ervina Saliu 3 dhjetor 2014. Fotot © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për melomakarona klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.
    • Ada
    • December 20, 2018
    Reply

    Keni haruar te shtoni se duhet 1/5 sod buke,1/6 kanell dhe 1/8 karafil pluhur..lug kafeje!dhe sherbeti duhet te jet i ftot dhe bremda saj shtojm nje koker portokall te ndar ne dy pjes dhe 2 shkopinj kanell plus mjalti qe hidhet brenda ne momentin qe e nxher nga zjarri (Tradicionale embelsir Grek)

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: