Reklama
Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
embelsira per festat melomakarona

Embëlsirat për festat e fund vitit ( Melomakarona ) ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Embëlsirat për festat e fund vitit ( Melomakarona ). Receta gatimit është dërguar nga Ervina Saliu 3 dhjetor 2014. Fotot © Ervina Saliu

Mësoni si të përgatisim melomakarona duke ndjekur udhëzimet në vijim

4782 shikime
embelsira per festat melomakarona

Përbërësit

9 filxhana çaji me miell,
2 filxhana çaji me arra,
2 filxhana çaji me sheqer,
2 filxhana çaji me vaj ulliri,
1 filxhan çaji me lëng portokalli,
4 lugë gjelle me mjaltë,
1 lugë të vogël sodë,
1 lugë të vogël kanellë,
lëkurën e një portokkalli
Për shërbetin na duhen:
5 filxhana çaji me ujë,
4 filxhana çaji me sheqer,
1 filxhan çaji me mjaltë ( Masa matet me të njëjtin filxhan caji )

Përgatitja

1
Hedhim në një tas vajin, kanellën, lëkuren e portokallit, sodën, sheqerin, mjaltin, lëngun e portokallit dhe e përziejm mirë.
2
Më pas shtojmë miellin pak nga pak gjer sa të bëhet brumi i butë.
3
E marim, e ndajmë në topa të vegjël dhe i japim formën që duam, nga lart i shpojmë me një piru të vogël, i vejmë në tepsi dhe i pjekim në 180 gr për 10 me 15 minuta.
4
Njëkohësisht përgatisim shërbetin, vejmë përbërësit të ziejn për 8-10 minuta. Kur të jenë gati embëlsirat i fusim në shërbet për 1 minutë, i vendosim në pjatelë, i spërkasim me mjalt dhe me arra të bluara. Një nga embëlsirat më të shijsheme që ja vlen ti bësh. Ju bëftë mirë dhe dalshin sa më të mira për atë që do mundohet ti bëjë

Mund t'ju interesojë

Reklama

Ervina Saliu ka dërguar mbi 200 receta gatimi në KuzhinaIme.al. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e saj.
    • Ada
    • Dhjetor 20, 2018
    Përgjigjiuni

    Keni haruar te shtoni se duhet 1/5 sod buke,1/6 kanell dhe 1/8 karafil pluhur..lug kafeje!dhe sherbeti duhet te jet i ftot dhe bremda saj shtojm nje koker portokall te ndar ne dy pjes dhe 2 shkopinj kanell plus mjalti qe hidhet brenda ne momentin qe e nxher nga zjarri (Tradicionale embelsir Grek)

Lini një Përgjigje

Loading...
Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: