Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Marmalatë portokalli ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Marmalatë portokalli. Receta e gatimit për marmalatë portokalli është dërguar nga Ervina Saliu 6 mars 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për marmalatë klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim marmalatë portokalli duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
3 portokaj
1 lugë limon
masa e sheqerit pak me poshtë ( shpjegohet ke përgatitja )
Përgatitja
1
Lajmë mirë portokajtë, marim njërin i presim anën e bishtit dhe e grijmë në mikser siç është me lëkurë sa të bëhet pure, e hedhim në një tas, qërojmë dy portokajtë e tjerë,
2
i lemë vetëm pjesën brenda pa lëkurë dhe i bëjmë edhe këto pure, i bashkojmë bashkë me të parin, i peshojmë dhe masa që del nga portokallet po aq sheqer do (psh nqs është 700 gr pure portokalli do 700 gr sheqer),
3
i vemë të ziejn në temperaturë të ulët duke i përzier nganjëherë dhe i heqim shkumën nqs duhet.
4
Zierja mban rreth 30 minuta, në fund i hedhim edhe lëngun e limonit dhe është gati.