Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Pite të ëmbla ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Pite të ëmbla. Receta e gatimit për pite të ëmbla është dërguar nga Ervina Saliu 24 shkurt 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për pite klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pite të ëmbla duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
2 gota miell,
gjysëm gote qumësht,
1 lugë të vogël maja,
2-3 lugë sheqer,
pak kripë.
Përgatitja
1
Hedhim në tas miellin, majanë, sheqerin, i përziejm, më pas shtojmë qumështin e vakët dhe punojmë brumin, ( brumi duhet të jetë si i byrekut ), më pas e mbulojmë dhe e lejmë për 1 orë.
2
Më pas e marim, e hapim në një petë të trashë, me ndihmën e një gote i presim nga lart dhe më pas i skuqim në vaj të nxehur. Ju bëftë mirë