Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me presh dhe spinaq ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Byrek me presh dhe spinaq. Receta e gatimit për byrek me presh dhe spinaq është dërguar nga Ervina Saliu 8 nëntor 2014. Foto © Ervina Saliu
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me presh dhe spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
Duhen për petët:
500 gr miell
2 lugë vaj
2 lugë uthull
kripë
Për gjellën:
500 gr spinaq
4 presh, vetëm gjethet
200 gr gjizë
1 vezë
erza sipas dëshirës
4 lugë vaj
Përgatitja
1
Zemë brumin gjer sa të bëhet një masë e butë dhe mos të ngjsë nëpër duar, e mbulojmë, e fusim në figorifer gjer sa të bëjmë gjellën.
2
Presim spinaqin prasin dhe erzat, në një tas i shtojmë kripë dhe i lemë për 15 minuta, më pas i shtypim mirë gjer sa mos të kenë më ujë, i hedhim në një tas tjetër, shtojmë gjizën, vezën ,vajin, i përziejm.
3
Marim brumin e ndajmë në 2 pjesë, marim pjesën e parë e ndajmë në 5 topa të vegjël, i hapim në madhësinë e një pjate të vockël i lyejm mirë me niseshte dhe i vendosim njëra mbi tjetrën dhe e hapim në një petë të vetme,
4
e shtrojmë në tavë të lyer me vaj, hedhim mbushjen, hapim petën tjetër në të njëjtën mënyrë e presim ,e spërkasim me vaj dhe 1 filxhan çaji ujë, e pjekim në 200 gradë për 40 minuta