Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
byrek me presh dhe spinaq

Byrek me presh dhe spinaq ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )

Byrek me presh dhe spinaq. Receta e gatimit për byrek me presh dhe spinaq është dërguar nga Ervina Saliu 8 nëntor 2014. Foto © Ervina Saliu

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim byrek me presh dhe spinaq duke ndjekur udhëzimet në vijim

3683 shikime

byrek me presh dhe spinaq

Përbërësit

Duhen për petët:

500 gr miell

2 lugë vaj

2 lugë uthull

kripë

Për gjellën:

500 gr spinaq

4 presh, vetëm gjethet

200 gr gjizë

1 vezë

erza sipas dëshirës

4 lugë vaj

Përgatitja

1

Zemë brumin gjer sa të bëhet një masë e butë dhe mos të ngjsë nëpër duar, e mbulojmë, e fusim në figorifer gjer sa të bëjmë gjellën.

2

Presim spinaqin prasin dhe erzat, në një tas i shtojmë kripë dhe i lemë për 15 minuta, më pas i shtypim mirë gjer sa mos të kenë më ujë, i hedhim në një tas tjetër, shtojmë gjizën, vezën ,vajin, i përziejm.

3

Marim brumin e ndajmë në 2 pjesë, marim pjesën e parë e ndajmë në 5 topa të vegjël, i hapim në madhësinë e një pjate të vockël i lyejm mirë me niseshte dhe i vendosim njëra mbi tjetrën dhe e hapim në një petë të vetme,

4

e shtrojmë në tavë të lyer me vaj, hedhim mbushjen, hapim petën tjetër në të njëjtën mënyrë e presim ,e spërkasim me vaj dhe 1 filxhan çaji ujë, e pjekim në 200 gradë për 40 minuta

Kategoritë

Ervina Saliu ka dërguar në KuzhinaIme.al mbi 200 receta gatimi me fotot origjinale të gatimtve të saj. Klikoni mbi emrin Ervina Saliu për të shfletuar gjithë recetat e gatimit nga Ervina Saliu.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: