Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Kadaif me arra ( Receta gatimi nga Ervina Saliu )
Kadaif me arra. Receta e gatimit për kadaif me arra është dërguar nga Ervina Saliu 28 dhjetor 2015. Fotot © Ervina Saliu.
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Ervina Saliu klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi për kadaif klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim kadaif me arra duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 gr kadaif
200 gr arra
150 gr gjalp
Për shërbetin:
3 gota ujë
3 gota sheqer
lëkurën e një limoni
1 shkop kanelle
I ziejme për 10 minuta dhe e lemë shërbetin tëtftohet
Përgatitja
1
Marim kadaifin e hapim mirë dhe marim pjesë pjesë, i hedhim një grusht arra, e mbledhim dhe i shtrojmë në tepsi.
2
Në fund shkrijmë gjalpin dhe e hedhim nga lart të zbuten mirë. E pjekim në 160 gradë për 15 minuta.
3
Siç e nxjerim e sherbetosim me shërbetin e ftohtë. E mbulojmë dhe e lemë të ftohet mirë
KategoritëËmbëlsiraEmbëlsira për festaErvina SaliuGatime tradicionaleKurban BajramiKuzhina ShqiptareReceta gatimiSulltan NevruziVit i Ri
Ervina Saliu