Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
briosh me marmalte

Briosh të mbushur me marmalatë ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Briosh të mbushur me marmalatë. Receta e gatimit për briosh të mbushur me marmalatë është dërguar nga Brikena Metaj 15 qershor 2014. Fotot © Brikena Metaj

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për briosh klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim briosh të mbushur me marmalatë duke ndjekur udhëzimet në vijim

1124 shikime

briosh me marmalte

Përbërësit

650 g miell

1 vezë

250 ml qumësht

50 ml vaj misri

80 g sheqer pluhur

Kripë

Maja

Marmalatë

1 vezë e qumësht për lyerje

Përgatitja

1

Sasia e miellit varet sa kërkon brumi, personalisht kam përdorur 650 g.
Hedhim në një enë 300 g miell, shtojmë sheqerin dhe hapim një gropë në mes. Në qumësht tretim majanë. Në gropën e miellit hedhim vezën e rrahur lehtë dhe përziejmë me dorë duke shtuar pak nga pak qumështin me maja, pjesën e mbetur të miellit, vajin dhe pak kripë. Punojmë brumin për rreth 10 minuta.

2

E lëmë brumin të vijë për rreth një orë sa të jetë dyfishuar vëllimi, duke e mbuluar mirë enën me një pecetë ose kapak.

3

Ndajmë brumin e ardhur në copa të vogla rreth 70 g secila. Hapim lehtë me gishta, vendosim mbushjen, një lugë marmalatë në rastin tim, por mund t’i lini dorë të lirë fantazisë me nutella, marmalata të ndryshme, krem pastiçerie nëse

4

I doni të ëmbla dhe proshutë, djathë, spinaq etj nëse i doni të kripura.

5

Mbyllim brioshët mirë dhe i vendosim në një tepsi larg njëri – tjetrit. I lëmë të vijnë për 20 minuta, lyejmë me vezë e qumësht dhe pjekim në 180 0 për rreth 30 minuta.

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: