Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
melci jahni

Mëlçi jahni ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Mëlçi jahni. Receta e gatimit për mëlçi jahni është dërguar nga Brikena Metaj 10 mars 2014. Foto © Brikena Metaj

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mëlçi klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim mëlçi jahni duke ndjekur udhëzimet në vijim

2016 shikime

melci jahni

Përbërësit

500 gr mëlçi pule

4-5 kokrra qepë

1 spec të kuq

1 spec jeshil

Verë e bardhë

Hudhra

Qiqra

Kripë, piper, kanellë

Dafinë, majdanoz,

Përgatitja

1

Grijmë hollë qepët (sasia sipas dëshirës). Skuqim lehtë në tigan me pak vaj ulliri. Shtojmë mëlçitë e prera në copa, specat, erëzat (kripë, piper, pak kanellë, dafinë). Kaurdisim lehtë në zjarr mesatar për disa minuta.

2

Pasi kanë pirë lëngun e vet shuajmë më verë të bardhë ose me uthull. Afër fundit shtojmë hudhrat, kaurdisim edhe pak, shtojmë qiqrat dhe në fund majdanozin.

3

Një darkë e shkëlqyer, por mund ta përdorni në çdo rast sipas dëhsirës. E shkëlqyer për meze me raki. Ju bëftë mirë!

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: