Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
torte

Tortë e shpejtë ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Tortë e shpejtë. Receta e gatimit për tortë të shpejtë është dërguar nga Brikena Metaj 7 shkurt 2014. Foto © Brikena Metaj.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për embëlsira klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim tortë të shpejtë duke ndjekur udhëzimet në vijim

3603 shikime

torte

Përbërësit

5 vezë

150 gr sheqer

100 gr gjalpë

150 gr miell

Çokollatë e grirë

Pana për ëmbëlsira

Përgatitja

1

Rrahim gjalpin me sheqerin me mixer. Shtojmë në to të verdhat e vezëve, më pas ¼ e të bardhave të vezëve të rrahura më parë veç.

2

Shtojmë pak miell të përzier me aditiv brumi (ose miell ëmbëlsirash), përziejmë, shtojmë edhe pjesën tjetër të të bardhave.

3

Pasi përziejmë me kujdes hedhim edhe çokollatën e zezë kuverturë të grirë. Pjekim në 200 gradë për 20 min.

4

Pas pjekjes përmbysim pandispanjën e pasi ftohet pak heqim pjesën e brendshme të saj të cilën e përziejmë me pana të rrahur me mixer, arra të grira, fruta të thata të grira ose kokrra të vogla qershie (ose çdo lloj reçeli apo fruta të freskëta dëshironi).

5

Mbushim me këtë përzierje pandispanjën e boshatisur dhe zbukurojmë sipas dëshirës. Ju bëftë mirë!

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: