Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pule me portokall

Pulë me portokall ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Pulë me portokall. Receta e gatimit për pulë me portokall është dërguar nga Brikena Metaj 11 mars 2014. Foto © Brikena Metaj.

Ndonese në foto nuk duket dhe aq mirë, ka një shije të mrekullueshme, harrova ta bëja foton dhe u kujtova pasi e kishim boshatisur tepsinë, mqs kisha edhe njerëz, nuk u zgjata sh me foto ndaj i rashë shkurt: një e vetme në tave 😛

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish pule klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pulë me portokall duke ndjekur udhëzimet në vijim

1390 shikime

pule me portokall

Përbërësit

4 kofsha

2 thelpinj hudhra

Rozmarinë

Sherebelë

2 portokalle, lëngu e lëkura

Kripë, piper, vaj ulliri

Përgatitja

1

Pasi i kriposim dhe piperosim, kofshat i skuqim nga të dyja anët në tigan me vaj ulliri së bashku me hudhrat, erëzat e grira dhe lëkurën e portokalleve.

2

Shuajmë me lëng portokalli dhe kthejmë në tavë balte.

3

Mbulojmë tavën me letër alumini, pjekim 40 minuta deri sa të zbuten në temperaturë 200 gradë.

4

Serviren mbi feta portokalli, ndërsa me lëngun e përftuar gjatë gatimit, mund të përgatisni pilaf me një aromë të mrekullueshme agrumesh. Ju bëftë mirë!

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: