Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Liker mandarine ( Receta për pije nga Brikena Metaj )
Liker mandarine. Receta për liker mandarine është dërguar nga Brikena Metaj 25 janar 2014. Foto © Brikena Metaj
Eshtë gjithmonë shumë herë më mirë t’u shërbesh miqve të tu gatime bio dhe të përgatitura vetë. Në këtë rast po ju ofroj një recetë likeri që përgatitet shumë thjesht dhe me pafundësi shijesh. Ju mund të eksperimentoni sipas dëshirës. Deri tani unë kam përgatitur liker manderine, kumbulle, luleshtrydhe dhe shege. Në të gjitha rastet frutat kanë qenë bio, por kjo nuk duhet t’u ndalojë në eksplorimin e shijeve. Nëse likerin nuk e doni shumë të ëmbël mund të pakësoni sasinë e sheqerit.
- Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
- Për të tjera receta për pije klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim liker mandarine duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
500 ml konjak
500 gr sheqer
500 gr manderina
Përgatitja
1
I përziejmë të tre përbërësit bashkë në nja kavanoz qelqi, shtojme karafil dhe mbyllim enën mirë.
2
E vendosim në një vend të errët dhe të freskët për 40 ditë. E përziejmë çdo ditë. Në fund të fermentimit e kullojme dhe është gati për t’u shërbyer.