Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
receta e limoncelit

Receta e limoncelit ( Receta për pije dërguar nga Lulzmime Gjyzeli )

Receta e limoncelit. Receta për pijen e limoncelit është dërguar nga Lulzmime Gjyzeli 20 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta për pije klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim limoncel duke ndjekur udhëzimet në vijim

402 shikime

receta e limoncelit

Përbërësit

12 limona të pa trajtuar bio me lëkurë të trashë,

1 litër alkol për gatim 95 gradësh,

1. 2 kg sheqer,

1. 2 litër ujë

Përgatitja

1

Qërojmë vetëm të verdhën e limonit, duke pasur kujdes që mos të marrim të bardhën, ndryshe bëhet e hidhur dhe prish limoncinon.

2

Fusim lëkurat e qëruara tek alkooli, me një kontenitor (shishe qelqi ) për 15 ditë, (macerimi dmth koha e ndejtjes duhet patjetër të lihet në
errësirë, e rëndësishme ).

3

Çdo dy ditë rotullojm shishen që të përzihet mir alkooli.

4

Pas 15 ditësh përgatisim shërbetin, shkrijm ujin me sheqerin dhe e
ziejmë me me zjarr të ulët gjer sa të marë valë. Fikim zjarrin dhe e lemë të ftohet plotësisht.

5

Bashkojmë shërbetin me alkoolin dhe e filtrojmë. E hedhim në shishe qelqi të pastra dhe e lejm për tre muaj nuk e prekim. Pas tre muajsh limonçino është gati. E lejmë shishen gjithmonë tek ngrica. Kur të shërbehet duhet të jetë shumë i ftohtë. Kjo recet ësht origjinale e Sorrentos, duhet që masat të zbatohen mirë.

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: