Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Mashurka fantazi ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Mashurka fantazi. Receta e gatimit për mashurka fantazi është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 19 janar 2016. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mashurka klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim mashurka fantazi duke ndjekur udhëzimet në vijim



Përbërësit
500 gr mashurka,
500 gr mish viçi i njomë,
4 qepujka stërgjatëshe (scalogno ),
2 karrota,
5 domate të thata,
gjysëm gote verë,
të verdhë limoni,
majdanoz,
dy lugë uthull balsamik,
miell.
Përgatitja
1
Presim mishin me copa të vogla, e lyejmë me miell, e kaurdisim me me pak vaj gjersa të zbardhet, e shuajmë me ver të bardhë, sapo vera të avullojë i hedhim lëng ose ujë të nxehtë sa ta mbulojmë. E lemë të ziej. Ndërkohë përgatisim perimet: mashurkave i heqim majat dhe i presim në dysh, karrotat i qërojmë dhe i presim në rathë, qepët i presim katërsh dhe i heqim lëvozhgën, domatet i presim në shirita.
2
I skuqim veç e veç dhe pas gjysëm ore që të ketë zier i hedhim edhe perimet. Fusim tenxheren në furrë me 220 gradë për 30 minuta. Në fund marim nga gjella disa lugë lëng e hedhim në një tas, i hedhim majdanozin, lëkurën e limonit, 1 lugë vaj dhe i rrahim, këtë ja shtojmë gjellës 2 minuta para se ta nxjerrim nja furra. Përgatisim pjatanzën sipas fantazisë. Është shum e shijshme Ju bëft mirë!