Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
lakror me miell misri

Lakror me miell misri ( Paçarak me nene ) ( Receta gatimi nga Natasha Velia )

Lakror me miell misri ( Paçarak me nene ). Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 28 gusht 2016. Fotot © Natasha Velia

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Natasha Velia klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për lakror klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim lakror me miell misri duke ndjekur udhëzimet në vijim

3740 shikime

lakror me miell misri

Përbërësit

500 gr mıell misri

një tufë me nene,

500 ml qumësht

2 kokrra vezë,

100 gr gjalp,

100 gr djath

kripë,piger

Përgatitja

1

Lajmë nenet, i ziejm, i kullojmë ujin, në të hedhim gjysmën e qumëshit bashkë me vezët, hedhim gjalpin, djathin, kripë e piper, pastaj përgatitim brumin.

2

Në fillim marim gjysmën e miellit, i hedhim kripë e vaj dhe zemë një brumë jo të fortë me ujë të nxehtë, e hapim në tepsi, mbi të hedhim gjellën e përgatitur, pastaj marim miellin e mbetur me dorë e hedhim mbi gjellën deri sa të mbulohet më pas e spërkatim me gjalp dhe qumësht.

3

E pjekim në saç, në pamundësi e pjekim në furrë në temperaturë 220gr C.

Natasha Velia ka dërguar në KuzhinaIme.al 40 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj, kryesisht gatime tradicionale Përmetare. Natasha ka edhe restorantin e saj në Përmet. "Restorant Velia". Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Natasha Velia.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: