Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Lakror me miell misri ( Paçarak me nene ) ( Receta gatimi nga Natasha Velia )
Lakrori është një recetë gatimi tradicionale Shqiptare e Shqipërisë së mesme dhe të jugut. Në këtë recetë gatimi do mësoni si të përgatisni lakror me miell misri ( Paçarak me nene ). Kjo recetë shoqërohet me kos ose dhallë. Kjo është një nga 10 + recetat e gatimit për lakror dërguar në Kuzhina Ime.
Lakror me miell misri ( Paçarak me nene )
Përbërësit
500 gr mıell misri
një tufë me nene,
500 ml qumësht
2 kokrra vezë,
100 gr gjalp,
100 gr djath
kripë,piger
Përgatitja
1
Lajmë nenet, i ziejm, i kullojmë ujin, në të hedhim gjysmën e qumëshit bashkë me vezët, hedhim gjalpin, djathin, kripë e piper, pastaj përgatitim brumin.
2
Në fillim marim gjysmën e miellit, i hedhim kripë e vaj dhe zemë një brumë jo të fortë me ujë të nxehtë, e hapim në tepsi, mbi të hedhim gjellën e përgatitur, pastaj marim miellin e mbetur me dorë e hedhim mbi gjellën deri sa të mbulohet më pas e spërkatim me gjalp dhe qumësht.
3
E pjekim në saç, në pamundësi e pjekim në furrë në temperaturë 220gr C.
Receta gatimit është dërguar nga Natasha Velia 28 gusht 2016. Fotot © Natasha Velia