Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso
Byrek me mëlçi dhe oriz ( Receta gatimi nga Luljeta Gjyzeli )
Byrek me mëlçi dhe oriz. Receta gatimit për byrek me mëlçi dhe oriz është dërguar nga Luljeta Gjyzeli 28 tetor 2015. Foto © Luljeta Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Luljeta Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi tradicionale të çamërisë klikoni këtu.
- Për të tjera receta gatimi për byrek klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim byrek me mëlçi dhe oriz duke ndjekur udhëzimet në vijim
Përbërësit
300 gr mëlçi
400 gr oriz
300 gr miell
1 kokër qepë të thatë
2 kokra vezë
Mendrez të thate
Vaj ulliri
Kripë
Përgatitja
1
Zemë brumin me dy lugë gjelle vaj dhe ujë me kripë. E lemë brumin te vi deri sa të përgatisim mbushjen.
2
Presim mëlçinë në kubikë të vegjël, e skuqim, shtojmë edhe qepën të grirë hollë , shtojmë pak ujë, e lemë të ziejë.
3
Mbasi ka zier mëlçia hedhim masën e ujit ,kur ka zier uji hedhim orizin. E lemë sa të ziej orizi, të bëhet si pilafi, shtojmë piperin e zi dhe mendrezen.
4
Hapim petët, i shtrojmë 4 petë ,duke i pikuar me vaj një e nga një, hedhim masën e përgatitur.
5
Sipër masës, hedhim vezët e rrahura fort, shtojmë petët e tjera duke i pikuar me vaj një e nga një. Piqet në 200 gr. Ju bëftë mirë