Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Vlerëso

Pulë deti e mbushur me gështenja ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )
Pulë deti e mbushur me gështenja. Receta gatimit për pulë deti të mbushur me gështenja është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 28 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli
- Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
- Për të tjera receta gatimi me mish pulë deti klikoni këtu
- Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu
Mësoni si të përgatisim pulë deti të mbushur me gështenja duke ndjekur udhëzimet në vijim






Përbërësit
1 pulë rreth 2 kg,
Për mbushjen:
200 gr gështenja të ziera,
arra 100 gr,
1 fetë bukë,
50 gr djath kaçkavall,
kripë,
piper, majdanoz, pak marsala.
Përgatitja
1
Nxirren kockat nga pula duke filluar ta hapim nga gjoksi dhe me kujdes që mos të prishim lëkurën, heqim gjith kockat. I hedhim krip dhe piper.
2
Përgatisim mbushjen. Bukën e spërkasim me marsala për 10 minuta. Hedhim gjithë përbërësit e mbushjes në mixer. Mbushim pulën dhe e lidhim ose e qepim lëkurën e pulës mirë që mbushja mos të dalë.
3
Vejmë arroston e pulës në një tepsi me vaj dhe gjalp, mundësisht tepsia të jetë me borde të larta dhe kapak. Furri duhet me 200 gr. Pas 15 min e spërkasim me ver të bardh ose me brendy. E lejm në furr për rreth 1. 30 duke e lagur her pas here me lëng. 15 min e fundit e lejm pa kapak që të marrë lëkura kore me ngjyrë.
4
E heqim nga furri dhe e presim kur të ftohet. E spërkasim me lëngun e vet. Ju bëft mirë