Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
pule deti e mbushur me geshtenja

Pulë deti e mbushur me gështenja ( Receta gatimi nga Lulzime Gjyzeli )

Pulë deti e mbushur me gështenja. Receta gatimit për pulë deti të mbushur me gështenja është dërguar nga Lulzime Gjyzeli 28 dhjetor 2015. Foto © Lulzime Gjyzeli

  • Për të shfletuar recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi me mish pulë deti klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim pulë deti të mbushur me gështenja duke ndjekur udhëzimet në vijim

333 shikime
pule deti e mbushur me geshtenja

Përbërësit

1 pulë rreth 2 kg,
Për mbushjen:
200 gr gështenja të ziera,
arra 100 gr,
1 fetë bukë,
50 gr djath kaçkavall,
kripë,
piper, majdanoz, pak marsala.

Përgatitja

1
Nxirren kockat nga pula duke filluar ta hapim nga gjoksi dhe me kujdes që mos të prishim lëkurën, heqim gjith kockat. I hedhim krip dhe piper.
2
Përgatisim mbushjen. Bukën e spërkasim me marsala për 10 minuta. Hedhim gjithë përbërësit e mbushjes në mixer. Mbushim pulën dhe e lidhim ose e qepim lëkurën e pulës mirë që mbushja mos të dalë.
3
Vejmë arroston e pulës në një tepsi me vaj dhe gjalp, mundësisht tepsia të jetë me borde të larta dhe kapak. Furri duhet me 200 gr. Pas 15 min e spërkasim me ver të bardh ose me brendy. E lejm në furr për rreth 1. 30 duke e lagur her pas here me lëng. 15 min e fundit e lejm pa kapak që të marrë lëkura kore me ngjyrë.
4
E heqim nga furri dhe e presim kur të ftohet. E spërkasim me lëngun e vet. Ju bëft mirë

Lulzime Gjyzeli ka dërguar në KuzhinaIme.al 44 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar gjitha recetat e gatimit nga Lulzime Gjyzeli.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
Këtë e pëlqejnë %d blogues: