Shpërndaje
Hapje e plotë
print
Duhet të jeni të identifikuar për të ruajtur
Identifikohu / Rregjistrohu
Ruaje
Duhet të jeni të identifikuar për të vlerësuar
Identifikohu / Rregjistrohu
Vlerëso
Petulla mengjesi

Petulla mëngjesi ( Receta gatimi nga Brikena Metaj )

Petulla mëngjesi. Receta e gatimit për petulla mëngjesi është dërguar nga Brikena Metaj 17 shkurt 2014. Fotot © Brikena Metaj.

  • Për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj klikoni këtu
  • Për të tjera receta gatimi për petulla klikoni këtu
  • Kushdo që ka dëshirë të publikojë fotot e gatimeve të tij/saj dhe receta gatimi në KuzhinaIme.al është i/e mirëpritur, mësoni më shumë duke klikuar këtu

Mësoni si të përgatisim petulla mëngjesi duke ndjekur udhëzimet në vijim

2434 shikime



Petulla mengjesi

Përbërësit

500 ml ujë

Kripë

Vanilje

2-3 lugë liker portokalli ose manderine

50 gr gjalpë

25 gr sheqer

250 gr miell

6 vezë

Sheqer

Vaj

Përgatitja

1

Në nje tenxhere vendosim për të zier ujin me pak kripë, liker, vanilje, gjalpë e sheqer.

2

Pasi merr valë hedhim të gjithë miellin duke e trazuar vazhdimisht. Rezultati është një masë e njëjtë si top që shkëputet nga anët e tenxheres.

3

E largojmë nga zjarri dhe e lëmë të ftohet për 10-15 min duke e trazuar herë pas here dhe duke shtuar një e nga një vezët duke patur kujdes ta përziejmë mirë të gjithë masën (nëse është e nevojshme mund të përdorni edhe mixer).

4

Më pas me ndihmën e një luge skuqim në një tenxhere ose tigan të thellë me vaj të ngrohtë jo shumë të nxehtë (temperatura e vajit duhet të jetë mesatare dhe duhen 7-8 min për një tigan në mënyrë që të piqen mirë si nga brenda dhe nga jashtë duke ruajtur formën, që nëse hiqen më parë humbet, pasi petullat bien). Pasi i heqim nga zjarri i vendosim mbi letër kuzhine dhe i kalojmë menjëherë në sheqer (të zakonshëm, jo pluhur).
Ju bëftë mirë!

Brikena Metaj ka dërguar në KuzhinaIme.al 43 receta gatimi me fotot origjinale të gatimeve të saj. Klikoni mbi emrin e autores për të shfletuar të gjitha recetat e gatimit nga Brikena Metaj.

Lini një Përgjigje

Kuzhinaime.al
Mbylle hapjen e plotë
%d bloggers like this: